Σανγκάη - Η Πόλη των Κατασκόπων - SevenArt.gr


Σανγκάη - Η Πόλη των Κατασκόπων (2010)

Αγγλικός Τίτλος: Shanghai

Tagline: Σε έναν κόσμο γεμάτο μυστικά κάθε αποκάλυψη μπορεί να είναι η τελευταία.

Είδος: Δραματική, Ρομαντική, Μυστηρίου
Διάρκεια: 105'
Γλώσσα: Αγγλικά, Μανδαρινικά, Ιαπωνικά, Γερμανικά
Χώρα: Η.Π.Α., Κίνα
Εταιρεία Διανομής: Odeon
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 31/03/2011

Δείκτης Καταλληλότητας: 

ακατάλληλο κάτω των 13
Βαθμολογία SevenArt: [5.0/10]

Βαθμολογία Επισκεπτών: [0.0/10]

Κριτική SevenArt:

 

Αυτό που αξίζει στη "Σανγκάη" είναι το νουάρ κλίμα που έχει διάχυτο, σα να πρόκειται δηλαδή για αστυνομική ταινία των δεκαετιών 1940 και 1950. Και κάπου εκεί λες, δε μπορεί θα εμφανιστεί και ο Μπόγκαρτ για να καθαρίσει την κατάσταση και να φιλήσει και το κορίτσι, αυτή την πανέμορφη Κινέζα, την Γκονγκ Λι.

 

Γιατί κακά τα ψέματα, την επιλογή του Κιούζακ χειρότερη δεν τη λες (φαντάσου να έπαιζε ο Νίκολας Κέιτζ -δεν θα το άντεχα, θ’ αυτοκτονούσα) αλλά και πετυχημένη επίσης δεν τη λες. Δεν σε πείθει ο μπαγάσας. Κάνει ότι μπορεί αλλά δεν είναι αυτή φάτσα για κατασκοπευτικό νουάρ στη Σανγκάη του 1940, εν μέσω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 

 

Έναν πιο άντρα ηθοποιό ήθελα, με σκαμμένη φάτσα, να καπνίζει το τσιγάρο του και όχι να τον καπνίζει, να έχει πιο μπάσα φωνή. Έναν πιο αρρενωπό, βρε παιδί μου. Τι στο καλό, με τον Μπόγκι μεγάλωσα.

 

Και, εντάξει, η δουλειά που έχει γίνει στη "Σανγκάη" είναι ενδιαφέρουσα. Και η ιστορία σε κρατάει (έχει και ιστορική αξία) και το όλο κλίμα είναι πετυχημένο. Θα απολαύσεις εν ολίγοις ένα καλό σύγχρονο νουαράκι.

 

Όμως τόσο κάποιες σεναριακές ευκολίες (ειδικώς προς το τέλος ξεφουσκώνει το ενδιαφέρον) όσο και ο αδιάφορος Κιούζακ, σε κρατούν σε απόσταση για να μην αγαπήσεις την ταινία.


http://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gif (5/10)
Νέστορας Πουλάκος
<< επιστροφή


Πρόγραμμα Αιθουσών

Το SevenArt προτείνει:


 • Το Μικρό Ψάρι (2014)

  Ένας επαγγελματίας δολοφόνος αποφασίζει να κλείσει ανοιχτούς λογαριασμούς σε μια σκοτεινή, ατμοσφαιρική περιπέτεια, που έκανε πρεμιέρα στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 64ου Διεθνούς Φεστιβάλ Βερολίνου.

 • Ζήτω η Ελευθερία! (2013)

  Αναζωογονητική πολιτική σάτιρα με έξυπνο σενάριο που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του ίδιου του σκηνοθέτη και του Angelo Pasquini. Υπέροχος για ακόμη μία φορά ο Τόνι Σερβίλο.


 • Καμίλ Κλοντέλ 1915 (2013)

  Η Ζιλιέτ Μπινός είναι υπέροχη. Η ηρωίδα μας είναι ένα πλάσμα μοιραίο που εγκαταλείφθηκε στην τύχη της από όλους και κυρίως από την ίδια της την οικογένεια. Μία γυναίκα που αγωνιά και κραυγάζει για τη σωτηρία και τη λύτρωσή της.


 • Έτσι Τελείωσε Μια Μεγάλη Αγάπη (1954)

  Το αριστούργημα του Λουκίνο Βισκόντι, ένα εντυπωσιακό δράμα εποχής που, όπως αναμενόταν, σήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Η Αλίντα Βάλι μας χαρίζει μία σπουδαία ερμηνεία, ενώ η υπέροχη φωτογραφία με τα μοναδικά τεχνικολόρ χαρακτηριστικά κερδίζει τις εντυπώσεις και τον θεατή.


Βox Office

1ο 4ήμερο 6,294
2ο 4ήμερο 2,265
Σύνολο εισιτηρίων
Πανελλαδικά:
10.650