Σανγκάη - Η Πόλη των Κατασκόπων - SevenArt.gr


Σανγκάη - Η Πόλη των Κατασκόπων (2010)

Αγγλικός Τίτλος: Shanghai

Tagline: Σε έναν κόσμο γεμάτο μυστικά κάθε αποκάλυψη μπορεί να είναι η τελευταία.

Είδος: Δραματική, Ρομαντική, Μυστηρίου
Διάρκεια: 105'
Γλώσσα: Αγγλικά, Μανδαρινικά, Ιαπωνικά, Γερμανικά
Χώρα: Η.Π.Α., Κίνα
Εταιρεία Διανομής: Odeon
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 31/03/2011

Δείκτης Καταλληλότητας: 

ακατάλληλο κάτω των 13
Βαθμολογία SevenArt: [5.0/10]

Βαθμολογία Επισκεπτών: [0.0/10]

Κριτική SevenArt:

 

Αυτό που αξίζει στη "Σανγκάη" είναι το νουάρ κλίμα που έχει διάχυτο, σα να πρόκειται δηλαδή για αστυνομική ταινία των δεκαετιών 1940 και 1950. Και κάπου εκεί λες, δε μπορεί θα εμφανιστεί και ο Μπόγκαρτ για να καθαρίσει την κατάσταση και να φιλήσει και το κορίτσι, αυτή την πανέμορφη Κινέζα, την Γκονγκ Λι.

 

Γιατί κακά τα ψέματα, την επιλογή του Κιούζακ χειρότερη δεν τη λες (φαντάσου να έπαιζε ο Νίκολας Κέιτζ -δεν θα το άντεχα, θ’ αυτοκτονούσα) αλλά και πετυχημένη επίσης δεν τη λες. Δεν σε πείθει ο μπαγάσας. Κάνει ότι μπορεί αλλά δεν είναι αυτή φάτσα για κατασκοπευτικό νουάρ στη Σανγκάη του 1940, εν μέσω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 

 

Έναν πιο άντρα ηθοποιό ήθελα, με σκαμμένη φάτσα, να καπνίζει το τσιγάρο του και όχι να τον καπνίζει, να έχει πιο μπάσα φωνή. Έναν πιο αρρενωπό, βρε παιδί μου. Τι στο καλό, με τον Μπόγκι μεγάλωσα.

 

Και, εντάξει, η δουλειά που έχει γίνει στη "Σανγκάη" είναι ενδιαφέρουσα. Και η ιστορία σε κρατάει (έχει και ιστορική αξία) και το όλο κλίμα είναι πετυχημένο. Θα απολαύσεις εν ολίγοις ένα καλό σύγχρονο νουαράκι.

 

Όμως τόσο κάποιες σεναριακές ευκολίες (ειδικώς προς το τέλος ξεφουσκώνει το ενδιαφέρον) όσο και ο αδιάφορος Κιούζακ, σε κρατούν σε απόσταση για να μην αγαπήσεις την ταινία.


http://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gif (5/10)
Νέστορας Πουλάκος
<< επιστροφή


Πρόγραμμα Αιθουσών

Το SevenArt προτείνει:


 • Μαύρο Ψωμί (2010)

  Μια ταινία που σ' αφήνει χωρίς στομάχι. Μπαίνει μέσα στον πυρήνα της καταλανικής κοινωνίας (που θυμίζει πολύ την Ελλάδα των αντίστοιχων χρόνων), ξετρυπώνει την ψίχα και την ψυχή της και μας τη σερβίρει στο πιάτο.

 • Λευκός Ελέφαντας (2012)

  Η κάμερα του Τραπέρο, μας μεταφέρει με ρεαλισμό στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων των παραγκουπόλεων της Αργεντινής. Η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν είναι εδώ δεδομένα.


 • Το Τελευταίο Κύμα (1977)

  Δυο χρόνια μετά το εκστατικό "Πικνίκ στο βράχο των κρεμασμένων", ο Αυστραλός σκηνοθέτης δομεί ένα στέρεο ψυχολογικό θρίλερ, που βασίζεται σε μύθους και αρχαίες δοξασίες των Αβοριγίνων ιθαγενών της Αυστραλίας.


 • Το Μυστικό της Μέιζι (2012)

  Η επτάχρονη Μέιζι, ένα αξιαγάπητο κοριτσάκι, ακροβατεί ανάμεσα στις ψυχολογικές μεταπτώσεις μιας μητέρας - καλλιτέχνη και στην αδιαφορία ενός πατέρα - μπίζνεσμαν.


Βox Office

1ο 4ήμερο 6,294
2ο 4ήμερο 2,265
Σύνολο εισιτηρίων
Πανελλαδικά:
10.650