Ο Μύλος και ο Σταυρός - SevenArt.gr


Ο Μύλος και ο Σταυρός (2011)

Αγγλικός Τίτλος: The Mill and the Cross

οfficial site: http://www.themillandthecross.com/

Tagline: Μια επική ιστορία κουράγιου, αντίστασης και θυσίας.

Είδος: Δραματική, Ιστορική
Διάρκεια: 92'
Γλώσσα: Αγγλικά
Χώρα: Σουηδία, Πολωνία
Εταιρεία Διανομής: New Star
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 24/04/2011

Δείκτης Καταλληλότητας: 

Βαθμολογία SevenArt: [4.0/10]

Βαθμολογία Επισκεπτών: [0.0/10]

Κριτική SevenArt:

Όπως και σε προηγούμενες ταινίες του, ο Πολωνός σκηνοθέτης Λεχ Μαγιέφσκι έχει κάνει μια εξαιρετική κατασκευή, άρτια εικαστικά, μαγευτική και ονειρική. Άλλωστε, και ο ίδιος ζωγράφος είναι και η υψηλή αισθητική του αποτυπώνεται πάνω σε όλες του τις ταινίες.


Σε αυτή τη σουηδική / πολωνική παραγωγή, που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ του Σάντανς, ζωντανεύει ο φημισμένος πίνακας «Ο Χριστός φέρων το σταυρό» του Φλαμανδού ζωγράφου του 16ου αιώνα Πίτερ Μπρύγκελ.


Με μια ιδιότυπη αφήγηση, σε απελπιστικά αργούς ρυθμούς, ο Μαγιέφσκι μιλάει καυστικά για τα ανθρώπινα πάθη και τα παραλληλίζει με αυτά του Χριστού, όπως τα παρουσίασε ο Μπρύγκελ στον πίνακα του.


Ο Μαγιέφσκι, σεναριογράφος της βιογραφίας του εικαστικού Μπασκιά (που την έκανε ταινία ο Τζούλιαν Σνέιμπελ), έχει ξανακάνει παρόμοια ταινία, η οποία βασίστηκε σε πίνακα του Ιερώνυμου Μπος. Όπως τότε έτσι και τώρα, η τεχνοτροπία του είναι εξαιρετική, η αφηγηματικότητά του όμως πάσχει από έλλειψη ρυθμού και κυρίως ενδιαφέροντος.


http://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gif (4/10)
Νέστορας Πουλάκος
<< επιστροφή


Πρόγραμμα Αιθουσών

Το SevenArt προτείνει:


 • Το Μικρό Ψάρι (2014)

  Ένας επαγγελματίας δολοφόνος αποφασίζει να κλείσει ανοιχτούς λογαριασμούς σε μια σκοτεινή, ατμοσφαιρική περιπέτεια, που έκανε πρεμιέρα στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 64ου Διεθνούς Φεστιβάλ Βερολίνου.

 • Ζήτω η Ελευθερία! (2013)

  Αναζωογονητική πολιτική σάτιρα με έξυπνο σενάριο που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του ίδιου του σκηνοθέτη και του Angelo Pasquini. Υπέροχος για ακόμη μία φορά ο Τόνι Σερβίλο.


 • Από τη Γη στη Σελήνη (2013)

  H πρώτη Ελληνική κινηματογραφική ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Ιούλιου Βερν.


 • Η Πεντάμορφη και το Τέρας (2014)

  O σκηνοθέτης του "Silent Hill" και της "Αδελφότητας των Λύκων" καταφέρνει να δημιουργήσει μία ρομαντική ιστορία με εντυπωσιακά σκηνικά και παραμυθένια ατμόσφαιρα.