Ο Μύλος και ο Σταυρός - SevenArt.gr


Ο Μύλος και ο Σταυρός (2011)

Αγγλικός Τίτλος: The Mill and the Cross

οfficial site: http://www.themillandthecross.com/

Tagline: Μια επική ιστορία κουράγιου, αντίστασης και θυσίας.

Είδος: Δραματική, Ιστορική
Διάρκεια: 92'
Γλώσσα: Αγγλικά
Χώρα: Σουηδία, Πολωνία
Εταιρεία Διανομής: New Star
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 24/04/2011

Δείκτης Καταλληλότητας: 

Βαθμολογία SevenArt: [4.0/10]

Βαθμολογία Επισκεπτών: [0.0/10]

Κριτική SevenArt:

Όπως και σε προηγούμενες ταινίες του, ο Πολωνός σκηνοθέτης Λεχ Μαγιέφσκι έχει κάνει μια εξαιρετική κατασκευή, άρτια εικαστικά, μαγευτική και ονειρική. Άλλωστε, και ο ίδιος ζωγράφος είναι και η υψηλή αισθητική του αποτυπώνεται πάνω σε όλες του τις ταινίες.


Σε αυτή τη σουηδική / πολωνική παραγωγή, που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ του Σάντανς, ζωντανεύει ο φημισμένος πίνακας «Ο Χριστός φέρων το σταυρό» του Φλαμανδού ζωγράφου του 16ου αιώνα Πίτερ Μπρύγκελ.


Με μια ιδιότυπη αφήγηση, σε απελπιστικά αργούς ρυθμούς, ο Μαγιέφσκι μιλάει καυστικά για τα ανθρώπινα πάθη και τα παραλληλίζει με αυτά του Χριστού, όπως τα παρουσίασε ο Μπρύγκελ στον πίνακα του.


Ο Μαγιέφσκι, σεναριογράφος της βιογραφίας του εικαστικού Μπασκιά (που την έκανε ταινία ο Τζούλιαν Σνέιμπελ), έχει ξανακάνει παρόμοια ταινία, η οποία βασίστηκε σε πίνακα του Ιερώνυμου Μπος. Όπως τότε έτσι και τώρα, η τεχνοτροπία του είναι εξαιρετική, η αφηγηματικότητά του όμως πάσχει από έλλειψη ρυθμού και κυρίως ενδιαφέροντος.


http://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gif (4/10)
Νέστορας Πουλάκος
<< επιστροφή


Πρόγραμμα Αιθουσών

Το SevenArt προτείνει:


 • Το Μικρό Ψάρι (2014)

  Ένας επαγγελματίας δολοφόνος αποφασίζει να κλείσει ανοιχτούς λογαριασμούς σε μια σκοτεινή, ατμοσφαιρική περιπέτεια, που έκανε πρεμιέρα στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 64ου Διεθνούς Φεστιβάλ Βερολίνου.

 • Ζήτω η Ελευθερία! (2013)

  Αναζωογονητική πολιτική σάτιρα με έξυπνο σενάριο που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του ίδιου του σκηνοθέτη και του Angelo Pasquini. Υπέροχος για ακόμη μία φορά ο Τόνι Σερβίλο.


 • Από τη Γη στη Σελήνη (2013)

  H πρώτη Ελληνική κινηματογραφική ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Ιούλιου Βερν.


 • Καμίλ Κλοντέλ 1915 (2013)

  Η Ζιλιέτ Μπινός είναι υπέροχη. Η ηρωίδα μας είναι ένα πλάσμα μοιραίο που εγκαταλείφθηκε στην τύχη της από όλους και κυρίως από την ίδια της την οικογένεια. Μία γυναίκα που αγωνιά και κραυγάζει για τη σωτηρία και τη λύτρωσή της.