Φύλακας Αγγέλων - SevenArt.gr

This text will be replaced

Φύλακας Αγγέλων (2011)

  (4,0/10)


Η αληθινή ιστορία του Σάμ Τσίλντερς ενός πρώην εμπόρου ναρκωτικών ο οποίος κάνει στροφή στη ζωή του, γίνεται ο σωτήρας εκατοντάδων ορφανών παιδιών που στρατολογούνται με την βία στην Αφρική και ιδρύει την Οργάνωση "ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ"....

περισσότερα >>

Αγγλικός Τίτλος: Machine Gun Preacher
Tagline: Το πιο δυνατό όπλο είναι η ελπίδα.
Είδος: Περιπέτεια, Αστυνομική
Διάρκεια: 129'
Γλώσσα: Αγγλικά, Αραβικά
Χώρα: Η.Π.Α.
Εταιρεία Διανομής: Spentzos Film
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 03/11/2011
Σκηνοθεσία: Marc Forster
Σενάριο: Jason Keller
Ηθοποιοί: Gerard Butler (Sam Childers), Michelle Monaghan (Lynn Childers), Michael Shannon (Donnie), Kathy Baker (Daisy), Madeline Carroll (Paige)
Κριτική SevenArt:

 

Ο Σαμ, πρώην φυλακόβιος, «βρίσκει το Χριστό» μετά την αποφυλάκισή του και μαζί ένα σκοπό στη ζωή του, να βοηθήσει τα παιδιά της Αφρικής, στήνοντας τη δική του ιεραποστολή. Όσα συναντά στο Σουδάν, ξυπνούν μέσα του το ζώο που υπήρξε και τυφλωμένος από μίσος, αρπάζει το αυτόματο και καθαρίζει αντάρτες, σε μια προσπάθεια να σώσει τους ανήλικους πολεμιστές και τα ορφανά, θύματα του παραλογισμού του πολέμου.
 

Είδα μια ενδιαφέρουσα, σε σημεία της συγκλονιστική ιστορία για τον εμφύλιο στο Σουδάν και την πέρα από κάθε λογική στρατολόγηση ανήλικων στα στρατόπεδα του μίσους. Συγκινήθηκα, τρόμαξα, με σόκαραν οι σκηνές διαμελισμένων, καμένων, ορφανών παιδιών. Κι απ’ την άλλη, απόρησα πραγματικά για το μνημειώδη σκηνοθετικό ερασιτεχνισμό, την έλλειψη σοβαρής σεναριακής κατεύθυνσης, τα σκαμπανεβάσματα, τις κακές ερμηνείες, την εμμονή σε θρησκοληψίες και κλισέ τύπου unicef από τα οποία βρίθει ο "Φύλακας Αγγέλων" (πιο σωστά, "Ο Ιεραπόστολος με το αυτόματο").


Δεν αντιλήφθηκα το λόγο για τη βιασύνη και την προχειρότητα στο πρώτο μισάωρο όπου ο Μαρκ Φόρστερ χτίζει τον βασικό χαρακτήρα, δεν άντεξα τις σκηνές θρησκευτικού παροξυσμού και τα κηρύγματα των παπάδων, δεν με άγγιξε στιγμή η προσωπική ιστορία του Σαμ και το δράμα του (γι’ αυτό το τελευταίο, δεν ευθύνεται μόνο η ανυπαρξία του Τζέραρντ Μπάτλερ αλλά και η παιδική σκηνοθεσία του Φόρστερ). Σαν ταινία που παρήγγειλε η ιεραποστολική εκκλησία των ΗΠΑ ή (στην καλύτερη περίπτωση κι επειδή διασώζεται κάπως από τις πολεμικές σκηνές) η Διεθνής Αμνηστία για να ευαισθητοποιήσει συντηρητικούς και πλούσιους χριστιανούς να δωρίσουν τον οβολό τους, πιθανόν και να τα κατάφερε. Κατά τα άλλα…


http://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gif (4/10)
Γιάννης Δηράκης


Άλλες Πηγές
► Πρόσφατα άρθρα


Πρόγραμμα Αιθουσών

Το SevenArt προτείνει:


 • Midnight Shorts (2014)

  6 μικρού μήκους τα μεσάνυχτα!

 • Το Θεώρημα Μηδέν (2013)

  Τι είναι αυτό που δίνει νόημα στις ζωές μας; Τι μας κάνει χαρούμενους; Μπορούμε ποτέ να είμαστε απομονωμένοι σε έναν όλο και περισσότερο συνδεδεμένο, ελεγχόμενο κόσμο;


 • Το Μικρό Ψάρι (2014)

  Ένας επαγγελματίας δολοφόνος αποφασίζει να κλείσει ανοιχτούς λογαριασμούς σε μια σκοτεινή, ατμοσφαιρική περιπέτεια, που έκανε πρεμιέρα στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 64ου Διεθνούς Φεστιβάλ Βερολίνου.


 • Snowpiercer (2013)

  Το "Snowpiercer" είναι μια εύστοχη αλληγορία της κοινωνίας μας. Μια πρωτότυπη ιστορία επιστημονικής φαντασίας που αφορά το παρόν μας.


Βox Office

1ο 4ήμερο 3,116
2ο 4ήμερο 649
Σύνολο εισιτηρίων
Πανελλαδικά:
6.589