Αμερική, η Χώρα της Ελευθερίας - SevenArt.gr

This text will be replaced

Αμερική, η Χώρα της Ελευθερίας (1939)

  (7,0/10)


Πρόσκοπος διορίζεται Γερουσιαστής ξαφνικά και κάπως πολιτικάντικα από τον κυβερνήτη της Πολιτείας του, και αμέσως μεταβαίνει στην Γουάσινγκτον για να διατελέσει τα καθήκοντα του. Εκεί, όμως, θα ξεχάσει τους καθαρούς προσκοπικούς στόχους του και θα μπει στο βρώμικο παιχνίδι της πολιτικής...

περισσότερα >>

Αγγλικός Τίτλος: Mr. Smith Goes to Washington
Είδος: Δραματική
Διάρκεια: 129'
Γλώσσα: Αγγλικά
Χώρα: Η.Π.Α.
Σκηνοθεσία: Frank Capra
Σενάριο: Sidney Blackmer, Lewis R. Foster, Myles Connolly
Ηθοποιοί: Jean Arthur (Clarissa Saunders), James Stewart (Jefferson Smith), Claude Rains (Sen. Joseph Harrison Paine)
Κριτική SevenArt:


Ξεπερνώντας τον πομπώδη ελληνικό τίτλο, και την κομ ιλ φο ηθογραφία που χτίζει στο τέλος, μέσα από το μελόδραμα, ο πολύς Φρανκ Κάπρα, μπορούμε να μιλήσουμε για μια χαρακτηριστική ταινία της πολιτικής διαχρονικά και παγκόσμια. Μια και δεν υφίσταται εκλογική αναμέτρηση αλλά κατευθείαν διορισμός με καθαρά πολιτικάντικους σκοπούς. Ενώ, όταν ο πρόσκοπος καταλαβαίνει ότι δεν έχει έρθει… προσκοπική εκδρομή θαυμασμού και απόδοσης τιμών στο Καπιτώλιο της Γουάσινγκτον, αλλά για να ασκήσει πολιτικές, και ως επί τω πλείστω βρώμικες, καταρρέει μέσα του ο όποιος μύθος ώστε να αποφασίσει είτε ν’ ακολουθήσει τη γνωστή συνταγή, όσα λιγότερα λες τόσο περισσότερο θα μείνεις εδώ, είτε να ριζοσπαστικοποιήσει τη θέση του και να συγκρουστεί με τα συμφέροντα ως άκαυτος ακόμη πολιτικός της εποχής.

 

http://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gif (7/10)
Νέστορας ΠουλάκοςΆλλες Πηγές
► Πρόσφατα άρθρα


Πρόγραμμα Αιθουσών

Το SevenArt προτείνει:


 • Το Μικρό Ψάρι (2014)

  Ένας επαγγελματίας δολοφόνος αποφασίζει να κλείσει ανοιχτούς λογαριασμούς σε μια σκοτεινή, ατμοσφαιρική περιπέτεια, που έκανε πρεμιέρα στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 64ου Διεθνούς Φεστιβάλ Βερολίνου.

 • Ζήτω η Ελευθερία! (2013)

  Αναζωογονητική πολιτική σάτιρα με έξυπνο σενάριο που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του ίδιου του σκηνοθέτη και του Angelo Pasquini. Υπέροχος για ακόμη μία φορά ο Τόνι Σερβίλο.


 • Από τη Γη στη Σελήνη (2013)

  H πρώτη Ελληνική κινηματογραφική ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Ιούλιου Βερν.


 • Καμίλ Κλοντέλ 1915 (2013)

  Η Ζιλιέτ Μπινός είναι υπέροχη. Η ηρωίδα μας είναι ένα πλάσμα μοιραίο που εγκαταλείφθηκε στην τύχη της από όλους και κυρίως από την ίδια της την οικογένεια. Μία γυναίκα που αγωνιά και κραυγάζει για τη σωτηρία και τη λύτρωσή της.


Βραβεία:

- Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου 1940.

- Υποψήφια για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου, Α' Γυναικείου Ρόλου, Β' Γυναικείου Ρόλου, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Σκηνοθεσίας, Μοντάζ, Μουσικής, Ήχου, Σεναρίου, Καλύτερης Ταινίας