Ο Υποψήφιος - SevenArt.gr

This text will be replaced

Ο Υποψήφιος (1972)

  (7,0/10)


Άσημος δικηγόρος βρίσκεται στην αρένα της διεκδίκησης για τη θέση του Κυβερνήτη στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, και απροσδόκητα κερδίζει...

περισσότερα >>

Αγγλικός Τίτλος: The Candidate
Είδος: Δραματική
Διάρκεια: 110'
Γλώσσα: Αγγλικά
Χώρα: Η.Π.Α.
Σκηνοθεσία: Michael Ritchie
Σενάριο: Jeremy Larner
Ηθοποιοί: Robert Redford (Bill McKay), Peter Boyle (Marvin Lucas), Melvyn Douglas (John J. McKay), Allen Garfield (Klein)
Κριτική SevenArt:


Όλη η ταινία είναι η τελευταία της σκηνή: Όταν ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ κλείνει τον πολιτικό του σύμβουλο στο δωμάτιο, ενώ έχει ήδη ανακοινωθεί η εκλογική του νίκη στην πολιτεία της Καλιφόρνια, και τον ρωτά: Και τώρα τι κάνουμε; Καθότι, ο άσημος δικηγόρος από την Καλιφόρνια αποδείχτηκε το πουλέν των Δημοκρατικών. Σίγουροι για την ήττα τους στην περιφέρεια αυτή, εμπιστεύτηκαν έναν άκαυτο άνθρωπο για υποψήφιο, που δεν είχε ιδέα από πολιτική. Και παρά το γεγονός ότι στην αρχή δεν τον πίστευαν, η συνέχεια τους διέψευσε. Και ο δικηγόρος με τον ελεύθερο, όλο ιδέες και ανατροπές, λόγο σύντομα “άλλαξε” για να κερδίσει. Κατάλαβε όμως ό,τι είχε χάσει το σημαντικότερο: τον ίδιο του τον εαυτό.

 

http://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gifhttp://www.sevenart.gr/images/star3.gif (7/10)
Νέστορας ΠουλάκοςΆλλες Πηγές
► Πρόσφατα άρθρα


Πρόγραμμα Αιθουσών

Το SevenArt προτείνει:


 • Το Μικρό Ψάρι (2014)

  Ένας επαγγελματίας δολοφόνος αποφασίζει να κλείσει ανοιχτούς λογαριασμούς σε μια σκοτεινή, ατμοσφαιρική περιπέτεια, που έκανε πρεμιέρα στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 64ου Διεθνούς Φεστιβάλ Βερολίνου.

 • Ζήτω η Ελευθερία! (2013)

  Αναζωογονητική πολιτική σάτιρα με έξυπνο σενάριο που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του ίδιου του σκηνοθέτη και του Angelo Pasquini. Υπέροχος για ακόμη μία φορά ο Τόνι Σερβίλο.


 • Καμίλ Κλοντέλ 1915 (2013)

  Η Ζιλιέτ Μπινός είναι υπέροχη. Η ηρωίδα μας είναι ένα πλάσμα μοιραίο που εγκαταλείφθηκε στην τύχη της από όλους και κυρίως από την ίδια της την οικογένεια. Μία γυναίκα που αγωνιά και κραυγάζει για τη σωτηρία και τη λύτρωσή της.


 • Έτσι Τελείωσε Μια Μεγάλη Αγάπη (1954)

  Το αριστούργημα του Λουκίνο Βισκόντι, ένα εντυπωσιακό δράμα εποχής που, όπως αναμενόταν, σήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Η Αλίντα Βάλι μας χαρίζει μία σπουδαία ερμηνεία, ενώ η υπέροχη φωτογραφία με τα μοναδικά τεχνικολόρ χαρακτηριστικά κερδίζει τις εντυπώσεις και τον θεατή.


Βραβεία:

- Όσκαρ σεναρίου 1973.

- Υποψήφια για Όκαρ ήχου 1973.